Jacqueline Comello

Jack-op-Kreta-2015

Ik ben Jacqueline Comello en ik ben trots dat ik tijdens de Open Atelierdagen mijn nieuwste werk kan laten zien: mijn serie Plastic Zee schilderijen.
Met deze nieuwe serie wil ik de plasticvervuiling aan de kaak stellen. Ik wil graag het gesprek aangaan met mensen aan de hand van mijn schilderijen; hoe ga jij om met wegwerpplastic?

De afgelopen twee jaar is de vervuiling van de oceanen veelvuldig in het nieuws geweest. Zodanig dat ik daar onrustig van werd. Ik kan wel mooie zeeën schilderen, maar ondertussen raken deze vervuild en gaat onze mooie wereld steeds meer verdwijnen. Ik vroeg me af: moet ik daar niet wat mee gaan doen?

Ik spaar al jaren de acrylresten die achterblijven in de doppen van de verfflessen en bewaar ze in potjes. In feite is dat opgedroogde acryl gewoon plastic. Elke keer als ik mijn atelier opruim kom ik deze ‘friebels’ tegen. Zelfs mijn cursisten sparen mee. Ik begon wat uit te testen, hoe kon ik deze resten op een goede manier in een geschilderde zee verwerken? Alleen deze friebels bleken niet genoeg, er moest meer plastic afval bij. Gaandeweg werden ook andere plastic materialen verwerkt, zoals de gekleurde afdrukken die overblijven na het acryl gieten en cellofaan waar schildersdoeken in worden verpakt. Ik had kunnen kiezen voor bordjes en plastic flesjes, maar vond dat te veel voor de hand liggen. Ik heb er bewust voor gekozen om alleen mijn eigen schilderafval te gebruiken. Dan is voor mij de cirkel rond.

Van elk verkocht schilderij uit de serie Plastic Zee doneer ik 10% aan organisaties die zich bezighouden met het schoonmaken van onze oceanen.

Voor meer info zie www.comello-art.nl en https://www.facebook.com/Comello.Art/